2.1.2022. 20:44
0
Euroliga razmatra privremenu suspenziju sezone zbog koronavirusa
Čelnici Eurolige u komunikaciji sa klubovima razmatraju privremeni prekid sezone zbog eskalacije broja inficiranih igrača koronavirusom.

Sutra će se održati sastanak 13 klubova sa dugogodišnjom licencom u elitnom takmičenju.  Prošle sedmice odloženo je nekoliko utakmica, a gotovo da ne prođe dan, a da neki od timova ne prijave nove slučajeve infekcije,  prenosi CdM.


Jedna od najvažnijih tačaka će biti smanjenje perioda izolacije koji je do sada bio 14 dana.  Takav korak je već napravljen u NBA ligi, ali u Evropi zahtijeva detaljniju analizu zbog različitih pravila u borbi protiv virusa u svakoj zemlji.


Po trenutnom planu Euroliga bi trebalo da se nastavi u četvrtak.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.