3.1.2022. 22:03
0
Tvornica čipsa iz Laktaša seli u Srbiju, 124 radnika navodno ostaju bez posla?!
Tvornica čipsa “Marbo” zatvorila je svoje pogone u Laktašima i vratila Republici Srpskoj 537 hektara zemljišta u Cerovljanima kod Gradiške za koje su imali koncesiju.

Iako je ugovor važio do augusta naredne godine, on je raskinut jer su vlasnici “Marba” odlučili zatvoriti tvornicu čipsa u Laktašima, pa je samim tim i prestala potreba za zemljom na kojoj se uzgajao krompir, kao osnovna sirovina.


Riječ je o sporazumnom raskidu na koji je Vlada Republike Srpske dala svoju saglasnost.  Godišnje su bili u obavezi plaćati 60 maraka po hektaru ili oko 32.000 maraka.


Podsjećamo, kompanija “PepsiCo” je u oktobru prošle godine objelodanila kako proizvodnju čipsa sele u općinu Bački Petrovac u Srbiji.

Tvornica u Laktašima će biti rekonstruirana u centralni distributivni centar za cijelo tržište Bosne i Hercegovine.


Novim planom predviđeno je da u Laktašima u radnom odnosu ostane 32 radnika, dok će njih 124 dobiti otpremnine.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.