7.1.2022. 17:24
0
U Beogradu novi skup podrške Đokoviću
FOTO: Telegraf
Skup podrške teniseru Novaku Đokoviću, koji je zbog problema s vlastima Australije oko vize treći dan u migrantskom hotelu u Melburnu, danas je organizovan u Beogradu.

Uz porodicu Đoković, ispred zgrade Skupštine Srbije je bilo i nekoliko stotina građana koji su skandirali najboljem teniseru svijeta.  Njegov otac, Srđan Đoković je rekao da Novak nijednim postupkom nije zaslužio ono što mu vlasti Australije rade već treći dan, piše agencija Beta.


Zahvalio je svima koji su njegovom sinu pružil podršku, te čestitao Božić.

"Ne interesuje me ništa sem mog sina, ovde je cijela njegova porodica.Nismo ovde da bi napadali bilo koga, ovde smo da branimo Novaka", rekao je Đoković.


Najbolji teniser svijeta je u srijedu doputovao u Melburn, ali mu nije dozvoljen ulazak u Australiju pošto mu je odbijena viza.On je krenuo za Australiju jer je dobio medicinsko izuzeće za učešće na prvom Grend slemu sezone iako nije vakcinisan protiv korona virusa. Do ranih jutarnjih sati bio je u izolaciji na aerodromu, a potom je prebačen u hotelski karantin.  Đoković je trebalo da bude deportovan, ali se to neće desiti do ponedeljka, pošto je uložio žalbu na odbijanje vize.

Australian open počinje 17. januara, a Đoković je devetostruki šampion tog turnira.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.