9.1.2022. 8:22
2
Patrijarh Porfirije opet o Đokoviću: Zatvorili su ga su jer je htio svoju slobodu
Patrijarh Porfirije ponovo je večeras govorio o Novaku Đokoviću, koji se nalazi u imigracionom hotelu u Australiji, gdje čeka odluku suda.

Porfirije se obratio tokom svečane akademije povodom Dana Republike Srpske, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, prenosi N1. 


Prvi reket sveta je tamo već nekoliko dana i u ponedjeljak čeka suđenje na kom će biti odlučeno da li može da ostane u Melburnu i takmiči se na Australijan openu, ili će biti deportovan.


Patrijarh je rekao da je Ðoković „zatočen jer je htio svoju slobodu“, dva dana pošto je napomenuo da je za Novaka ovaj Božić bio blijeda sjenka inače radosnog praznika.


“Htio sam da večeras pomenem Novaka Ðokovića, pravoslavnog hrišćanina i Srbina, koji je baš ovo što sam rekao izrazio svojim riječima: ‘Mir je jedina budućnost svih nas koji živimo na ovim prostorima, ali mi sami za sebe možemo učiniti mnogo više nego i istok i zapad zajedno’. Prema tome, ne dopustimo da nas drugi, ma koliko dobronamjerni bili, utjeruju u toj svojoj dobronamjernosti u svoje modele i kalupe zajedničkog života i mira”, rekao je Porfirije.


Istakao je i da je mir danas, “najviše je upotrebljavaju oni koji svakodnevno proizvode oruđa smrti”.


Kenan Bešlija)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.