18.1.2022. 9:49
0
HDZ bi mijenjao vladu, Plenković u stranci ima jaku opoziciju
Visokopozicionirani član vodstva HDZ-a rekao je Nacionalu da se u samom vrhu stranke počinje stvarati ozbiljna opozicija Andreju Plenkoviću.

Navode da se ta opozicija, zbog straha da bi ishod različitih istraga u kombinaciji s mogućom širom društvenom krizom mogao dovesti do pada Vlade i prijevremenih izbora, sprema preuzeti vođenje stranke.


Traže od Plenkovića da do juna smijeni ministre Darka Horvata, Tomislava Ćorića, Marija Banožića i Mariju Vučković, dok zbog Plenkovićevih izjava izjava smatraju da unaprijed traži alibi i krivce u kritičarima jer bi se zbog silnih afera koje tresu državu mogao zakomplicirati i ulazak Hrvatske u Schengen i eurozonu.


"Uvjereni su da Plenković želi Aladrovića za svog nasljednika, ali to neće proći", navodi Nacional. Izvor tog dnevnog lista rekao je da se opozicija Plenkoviću boji da bi se stvari u državi mogle oteti kontroli i zbog toga već traže nekoga ko bi, u najgorem scenariju, mogao preuzeti Plenkovićevo mjesto.


"Članovi te grupe za sada doduše nisu za rušenje Plenkovića, ali su kritični prema Plenkoviću zbog načina na koji vodi i stranku i državu. Oni smatraju da još uvijek može spasiti i sebe i Vladu ako hitno napravi rekonstrukciju u resorima s najviše afera i na ta mjesta postavi stručne i kompetentne ljude, a ne poltrone bez iskustva i bilo kakvog pokrića koji će samo njega slijepo slušati", piše Nacional.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.