23.1.2022. 16:17
0
Srbija: Svaki drugi test pozitivan, preminule 32 osobe, 115 pacijenata na respiratoru
U posljednja 24 sata u Srbiji je registrirano 12.159 slučajeva zaraze koronavirusom, od testiranih 24.192 uzoraka.

Od posljedica zaraze preminule su još 32 osobe, a ukupno 13.271 od početka pandemije.

U bolnicama širom zemlje od posljedica koronavirusa liječi se 2.841 pacijent. Trenutno je 115 pacijenata na respiratorima.

Srbija više od deset dana bilježi petocifreni broj zaraženih. Svaka druga testirana osoba pozitivna je na koronavirus. Redovi ispred covid ambulanti su dugi i povećan je pritisak na bolnice.

Koordinator punktova za cijepljenje na Beogradskom sajmu i tržnim centrima Zoran Bekić kazao je za RTS da je cijepljeno nešto više od 58,8 posto populacije, odnosno 3.120.000 stanovnika, a 33 posto je primilo treću dozu.

Inače, u Srbiji sutra počinje drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola. Mlađi razredi nastavu će pohađati u učionicama, dok će stariji osnovci nastavu pratiti po kombiniranom modelu, kao i učenici srednjih škola.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.