24.1.2022. 14:47
0
U Hrvatskoj počela naplata punjenja električnih automobila
FOTO: Ilustracija
Hrvatska elektroprivreda (HEP) od ponedjeljka počinje naplaćivati punjenje na javno dostupnim punionicama na nizu lokacija na autocestama, objavljeno je na stranicama ELEN-a, HEP-ove mreže javnih punionica, javlja Al Jazeera Balkans.

Naplata počinje na autocestama A1, A2, A3, A4 i A6, dok se punjenje na ostalim lokacijama i dalje ne naplaćuje, prenosi Hina.


Cijena za kilovatsat (kWh) u razdoblju više tarife (s PDV-om) na priključcima nazivne snage do 22,1 kW iznosi 2,70 kuna (36 eurocenti), a u razdobljima niže tarife 2,31 kunu (31 eurocent). Punjenje na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW iznosi 3,50 kune (47 eurocenti; u razdoblju niže tarife 2,90 kn (39 eurocenti)), a punjenje na priključcima nazivne snage iznad 50 kW iznosi 4,95 kn (66 eurocenti; cijena punjenja u razdoblju niže tarife je 4,45 kuna (59 eurocenti)), prenose agencije.



OGRANIČENO TRAJANJE PUNJENJA

Tokom zimskog računanja vremena viša tarifa računa se od sedam do 21 sat, a niža tarifa od 21 do sedam sati. Kod ljetnog računanja vremena viša tarifa primjenjuje se od osam do 22 sata, a niža tarifa od 22 do osam sati. Dozvoljeno trajanje punjenja na priključcima nazivne snage do 22,1 kW iznosi 180 minuta, na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW – 60 minuta, a na na priključcima nazivne snage iznad 50 kW – 45 minuta.


HEP-ova ELEN mreža javnih punionica sastoji se od javno dostupnih punionica električnih vozila sa zasebnim mjernim mjestom, jednoznačnim praćenjem potrošnje uz zadovoljavanje svih tehničkih i komunikacijske standarda i protokola.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.