28.1.2022. 10:51
0
Marić o poskupljenju plina: Moramo brzo reagirati!
Ministar finansija u hrvatskoj vladi Zdravko Marić komentirao je najavljeno poskupljenje plina i struje. Ministar je o tome govorio prije konferencije o poreznoj politici u funkciji oporavka i otpornosti, prenosi BHRT.

"Udari se već sada osjećaju, prvenstveno na strani poduzetnika", rekao je Marić pa najavio s tri osnovna segmenta. "Mi već sada imamo postojeći sustav vaučera za struju. Po svemu sudeći ćemo ga proširiti i na plin", ustvrdio je ministar u razgovoru za hrvatski 
Media Servis.


"Koliki će biti iznosi, koliki će biti obuhvat, to ćemo još prezentirati. Danas su trenuci kada moramo reagirati i dosta promptno. Što se tiče svih detalja i o stopama i o naknadama i o svemu ostalome, u vrlo skoro vrijeme ćemo to prezentirati", dodao je Marić.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.