13.3.2022. 11:30
0
U Albaniji danima traju protesti protiv poskupljenja goriva i hrane
U Albaniji već nekoliko dana traju protesti protiv povećanja cijena goriva i hrane.

Hiljade građana učestvovalo je na višesatnom protestu organizovanom u Tirani u subotu na poziv aktivista civilnog društva, tražeći mjere od institucija i da ne dopuste poskupljenja.

Demonstranti su također tražili oslobađanje građana privedenih na prethodnim protestima.

Protesti protiv poskupljenja održani su proteklih dana i u drugim gradovima te zemlje, kao što su Drač, Skadar, Korča, Lušnja, Berat i Leža. Na protestima su učestvovali brojni građani, uključujući poljoprivrednike i studente.

Posljednjih sedmica u Albaniji je došlo do poskupljenja goriva do rekordnog nivoa, kao i rasta cijena hrane.

Nakon poskupljenja, 9. marta počeli su protesti u Tirani i drugim gradovima zemlje, na kojima organizacije civilnog društva i građani traže reakciju nadležnih institucija kako bi se spriječilo dalje poskupljenje ili čak njihovo smanjenje.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.