16.3.2022. 12:15
0
Novi udarac Vučićevom režimu: Američki kongresmen traži od pet zemalja EU da priznaju Kosovo
Američki kongresmen Ritchie Torres, poznat po lobiranju za prijem Kosova u međunarodne organizacije, poslao je pisma ambasadorima pet članica Evropske unije koje ne priznaju Kosovo, pozivajući ih da promijene svoj stav o ovom pitanju.

Republikanac se obratio ambasadorima Grčke, Kipra, Rumunije, Španije i Slovačke, uz poruku da je „borba Kosova za proglašenje nezavisnosti pokazala privrženost demokratiji“.

Ove države pozvao je da promijene svoj stav.

„Kosovo je nezavisno 14 godina, ipak, postoji nekoliko zemala EU koje to ne priznaju. Pozivam Kipar, Grčku, Rumuniju, Slovačku i Španiju da preispitaju svoj stav i priznaju Kosovo kao nezavisnu zemlju, kako bi Kosovo imalo put da se pridruži EU“, navodi se u objavi Torresa na društvenoj mreži Twitter.


(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.