21.3.2022. 16:32
0
Litvanija “prijetila” Srbiji jer ne uvodi sankcije Rusiji, reagovao Vulin: "Glupo i licemjerno, Srbija bira sama prijatelje, ali je neprijatelji sami izaberu"
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da su "prijetnje" ministra spoljnih poslova Litvanije Gabrieliusa Landsbergisa, koji je rekao da bi zemlje koje ne uvedu sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu, mogle i same da budu sankcionisane, "glupe koliko i licemjerne".

“Glupo, jer litvanski ministar zaboravlja da Srbi ne napadaju prijatelje i ne vole ucjene, a licemjerno, jer nije ni Evropska unija uvela sankcije na ruski gas i naftu”, naveo je Vulin u saopštenju.

On je istakao da ako su litvanske “prijetnje” jezik Evropske unije, onda je pridruživanje Srbije Evropskoj uniji “još dalje nego što je mislio da jeste”.

“Litvanski ministar spoljnih poslova bi Srbiju da uzme za taoca i da nas natjera da tuđe ratove uzmemo kao svoje, a da ga našim učešćem u sankcijama u koje ne vjerujemo, učinimo onim što nije, velikim i hrabrim. Srbija sama bira svoje prijatelje, ali je i neprijatelji sami izaberu”, kazao je Vulin.

Ministar spoljnih poslova Litvanije Gabrielius Landsbergis izjavio je danas da bi svim zemljama koje pomažu Rusiji u zaobilaženju sankcija trebalo “staviti do znanja da se te sankcije mogu primijeniti i na njih”.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.