23.3.2022. 11:44
0
Užas u splitskom apartmanu: Mladić upucan tokom ruskog ruleta, u opasnoj igri učestvovale osobe iz krim miljea
Do teškog ranjavanja mladića došlo je tokom ruskog ruleta, verzija je događaja koje se drže osobe koje su bile u stanu na predjelu Zenta u Splitu. Oko 2.30 sati tokom opasne igre iz revolvera je teške i po život opasne povrede zadobio 26-godišnjak iz Splita.

Mladić se nalazi u KBC Split i stanje mu još uvijek nisu uspjeli stabilizirati. Prema prvim informacijama, radi se o iznajmljenom apartmanu u kojem je bila grupa muškaraca.

U sitnim satima su posegnuli za oružjem i krenuli sa smrtonosnom igrom s revolverom. Nakon ranjavanja, 26-godišnjak je hitno prevezen u bolnicu.

Policija je ostale privela u službene prostorije, a kako saznaje Slobodna Dalmacija, među njima ima i poznatih pripadnika kriminalnog miljea iz Splita. Pojedinima od njih u dosjeu već imaju krvavi delikti s pucnjavom tako da im vatreno oružje nije strano.

Inspektori, naravno, priču o ruskom ruletu drže tek jednom od verzija mogućih zbivanja tako da će kriminalističko istraživanje potrajati. Osim osoba iz stana, saslušat će se i drugi svjedoci, a izuzete su i snimke nadzornih kamera.

Uviđajem rukovodi Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, a već sada je jasno kako će biti potrebno obaviti niz vještačenja. Osim testiranja krvi i urina na opijate, jasno je kako će se svimučesnicima tražiti tragovi barutnih čestica na rukama.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.