25.3.2022. 10:10
0
Kosor: I sad ćemo opet gledati Čovića. Kakvo providno jadno licemjerje
Delegati HDZ-a BiH jučer nisu podržali zaključke kojima je od Vijeća ministara BiH zatraženo "potpuno usklađivanje politika, mjera i stavova sa zvaničnim stavovima EU o agresiji Ruske Federacije na Ukrajinu", odnosno inicijativu za uvođenje sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Dva delegata HDZ-a su bila suzdržana, dva delegata su glasala protiv inicijative, pet delegata iz Republike Srspke glasali su protiv.

- Nema opće većine, prijedlog nije prošao, zaključio je predsjedavajući Doma naroda PSBiH Dragan Čović, nakon čega se oglasila bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor: 

"I sad ćemo opet gledati g. Čovića koji glasa protiv sankcija Rusiji kako se slika na sastancima u Vladi u Zagrebu, u RH, članici EU koja je za sankcije zbog brutalne agresije na Ukrajinu. Kakvo providno jadno licemjerje".

Nešto ranije je objavila: 

"Nešto opet iz zavjetrine Bruxellesa Andrej Plenković zbori o dobrobiti BiH i kako će on tamo svima sve objasniti. Ne kaže hoće li se pohvaliti kolegama kako mu je jaran koji se divi jaranu negatoru genocida a koji se stalno s njim konzultira, glasao protiv sankcija Rusiji"


(Admir O.)

KosorCovic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.