17.4.2022. 16:20
2
Britanci poslali Kosovu veću količinu protivraketnih sistema - Vulin negoduje: Šaljete oružje teroristima
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin smatra da je slanje oružja Kosovu od Velike Britanije neprijateljski čin, jer "ne mogu se naoružavati teroristi, a nadati se miru".

- Veoma sam zabrinut. Vi dajete oružje teroristima, dajete oružje za uništenje teroristima, istakao je Vulin, komentarišući medijske navode da je Velika Britanija poslala oružje Kosovu veću količinu lakih protivtenkovskih raketnih sistema Javelin i NLAW.

On kaže da Kosovo nema vojsku i da, prema Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN, jedinu oružanu snagu na Kosovu predstavlja KFOR.

- Nema druge, a vi pravite nekakvu vojsku, vi ih naoružavate, dajete im oklopna vozila, protivoklopne sisteme, dronove, pravite obuke, čujem da neki idu na obuke za pilote u Tursku, Albaniju, rekao je Vulin, prenose Nezavisne.

On je ocijenio da je cijela filozofija premijera Kosova Albina Kurtija učiniti zlo Srbiji i Srbima.

- Slušali smo Kurtija kada je govorio da takozvano Kosovo treba da postane dio NATO-a. Procedure da uđete u NATO su gore nego da uđete u EU, dakle, nema nikakve šanse da oni to ispune i zadovolje, ni kratkoročno, ni srednjoročno, ni dugoročno, istakao je Vulin.

(A. Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.