19.4.2022. 11:12
0
Medenici određeno zadržavanje zbog mogućeg uticaja na svjedoke, policija je čuva na Kliničkom centru
Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica je saslušana u Specijalnom državnom dužilaštvu gdje je provela tri sata. Nakon saslušanja Medenici je određeno zadržavanje do 72 sata i ona je vraćena u Klinički centar Crne Gore.

Njen advokat Zdravko Begović rekao je da je Medenica negirala krivicu pred specijalnom tužiteljicom Nataškom Bošković, te istakao da ona nije planirala da bježi.

Njoj je određeno zadržavanje zbog mogućeg uticaja na svjedoke, a Specijalno državno tužilaštvo je sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i protuzakoniti uticaj.

- Tužilac je donio rješenje o zadržavanju, ali imajući u vidu činjenicu da je moja branjenica lošeg zdravstvenog stanja, naloženo je da je pripadnici policije čuvaju u Kliničkom centru do dalje odluke tužioca, odnosno do eventualne naredbe i prijedloga za određivanje pritvora kod sudije za istragu. 

To je rok do 72 sata i čekat ćemo odluku tužioca - rekao je Begović, prenosi CDM.

Podsjetimo, Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.