20.4.2022. 10:10
0
Da li je već dogovoreno srbijansko uvođenje sankcija Rusiji - Brnabić: Jasno ću vam reći, uvijem pričamo istinu građanima
Ana Brnabić, premijerka Srbije, komentarisala je navode o tome da je već dogovoreno kako će Srbija uvesti sankcije Rusiji. Ona je jasno demantovala takve informacije, kazavši kako ništa nije obećano i dogovoreno.

Kaže kako stav Vlade Srbije ostaje takav da se Rusiji ne uvode sankcije, ali i da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine.

- Uvijek pričamo istinu građanima. Jedini je stav u ovom trenutku, stav našeg Vijeća za nacionalnu sigurnost i Vlade, a to je da smo protiv uvođenja sankcija Rusiji kao i da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, rekla je Brnabić u izjavi za RTS.

Ističe kako je veoma teško braniti "principijelan stav Srbije", ali da se to čini svakodnevno, uz pomoć međunarodnog prava.

- Međunarodno pravo je jasno, to što ga sile svijeta upotrebljavaju na način kako njima odgovara u datom trenutku, to je druga stvar. Nas kao teritorijalno malu zemlju brani to međunarodno pravo, kazao je on.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.