11.5.2022. 10:25
0
Usame Zukorlić o incidentu: Politike koje su se borile protiv muftije će ostati daleko od te ustanove
Sin Muamera Zukorlića i lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić se oglasio u sinošnjim incidentima u zgradi Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, te se pozvao na poštivanje dokumenata ovog Univerziteta.

Internacionalni univerzitet je jedan od najvažnijih vakufa rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Na njemu je preselio. Samo je jedan amanet rahmetli Muftije na toj ustanovi - Pisani testament STATUT - Poštovanje Statuta univerziteta, dokumenta koji je lično pisao rahmetli akademik. Zato mi, i kao nasljednici Muftijini i kao pripadnici Islamske zajednice, ćemo se pobrinuti da se čuva taj amanet - poručio je Usame Zukorlić te dodao:

- Na toj ustanovi se ni jedna odluka više neće donositi mimo zakona i propisanih pravila, a prsti politika koje su se borile protiv muftije i samog Univerziteta i za koje nam je muftija ostavio jasne amanete će ostati daleko od te ustanove.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.