14.5.2022. 11:34
0
Tri zemljotresa zatresla Balkan: Građani u strahu
Nova zemljotresi ponovo su zatresli stanovnike Balkana. Dva zemljotres dogodila su se sinoć a jedan rano jutros.

Prvi je registriran u Srbiji, ponovo na području Čačka, a onda novi zemljotres jutros i na području Albanije.

Brojne građane Srbije tako je u 2 sata i 36 minuta probudio potres, čiji je epicentar bio na teritoriji grada Čačka, uz magnitudu 2.7 Rihterove skale.

- Ovo je četvrti zemljotres od 10. maja, imam više od sedamdeset godina i ne sjećam se da je ikada bilo toliko potresa u tako kratkom roku. Strah nas je da zaista ne dođe do nekog jačeg zemljotresa, jer tlo nikako da se smiri - rekao je Miroslav Stevanović iz Čačka.

Teorijski intenzitet potresa od noćas u epicentru je procenjen na III-IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Najjači potres u Srbiji tokom proteklih par dana dogodio se u četvrtak oko 20 sati - bio je magnitude 3.2 jedinica Rihterove skale i osjetio se kako u centru Čačka tako i svim prigradskim naseljima. Zatim, jutros u 7.34, zatreslo se tlo u Albaniji.

Kako navodi EMSC, magnituda je bila 3.3, a epicentar u blizini Patos Fšata (Fshata).

Brojni građani kažu da je bio izrazito jak, ali je trajao kratko.

- Mislila sam da je eksplozija - navodi stanovnica Balša.

(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.