16.5.2022. 11:58
0
U Rožajama spriječeno krijumčarenje Pakistanaca, uhapšen osumnjičeni
FOTO: Ilustracija
Crnogorska policija uhapsila je S.B. (46) iz Rožaja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Uprave policije, piše CdM.

“Granična policija je nedaleko od graničnog prelaza Vučaje 13. maja kontrolisala vozilo rožajskih registarskih oznaka kojim je upravljao S.B. (46) iz Rožaja, i tada je pet osoba izašlo iz vozila i pokušalo da pobjegne u pravcu Srbije. Policajci su ih sustigli i utvrdili da se radi o državljanima Pakistana, nakon čega su svi dovedeni u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Rožaje radi preduzimanja daljih mjera i radnji iz nadležnosti policije”, navodi se u saopštenju.


Sumnja se da je S.B., po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatim licima sa područja Podgorice, za novčanu naknadu, imao namjeru da preuzme navedenih pet osoba, te da ih ilegalnim putevima prebaci, odnosno prokrijumčari na teritoriju Srbije.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji je naložio da se S.B. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Preduzimaju se dalje aktivnosti na identifikaciji osoba koja su sa S.B. učestvovala u vršenju ovog krivičng djela”, zaključuju u policiji u Rožajima.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.