18.5.2022. 12:59
0
Dritan Abazović: Crna Gora je najpouzdaniji partner EU
Crna Gora je najpouzdaniji partner Europske unije i ostaje lider u procesu pristupanja zapadnog Balkana EU, priopćio je crnogorski premijer Dritan Abazović nakon sastanka s europskim komesarom za proširenje Olivérom Várhelyijem.

"Isporučit ćemo rezultate. Očekujemo podršku Europske unije. Ovo je naša šansa", objavio je Abazović na Twitteru.

Abazović je kazao kako ga raduje spremnost EU da ekonomski i infrastrukturno pomogne razvoj Crne Gore i zapadnog Balkana, kroz Ekonomsko-investicijski plan za zapadni Balkan.

"To će umnogome podstaknuti naš i razvoj regije, ali i napraviti ključnu kopču do konačne integracije regije", istaknuo je premijer Abazović na sastanku s Várhelyijem.

Komesar je istaknuo da se raduje suradnji s premijerom Abazovićem na unapređenju reformi u vezi s europskim integracijama i ubrzanju pregovora o pristupanju Crne Gore Europskoj uniji.

Sastanku je nazočila i Jovana Marović, potpredsjednica Vlade zadužena za vanjsku politiku, europske integracije i regionalnu suradnju i ministrica europskih poslova te Petar Marković, šef misije Crne Gore pri EU i Đorđe Radulović, savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku, priopćeno je iz Vlade Crne Gore.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.