22.5.2022. 12:20
0
Poznati novi detalji sukoba policije i navijača, operisan navijač Hajduka
FOTO: Avaz
Do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, sinoć je došlo između Zagreba i Karlovca.

Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je učestvovalo više stotina osoba. Kako piše policija, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili. Desetak policajaca je povrijeđeno, prenosi Avaz. 

Kako HRT saznaje iz Opće bolnice u Karlovcu, sinoć u 22:45 sati zaprimili su osobu s težim tjelesnim ozljedama, ali izvan životne opasnosti. 

Riječ je o mlađoj osobi koja je u Karlovac dovezena vozilom hitne pomoći iz Jastrebarskog nakon čega je podvrgnuta hirurškim intervencijama. Policija je jutros obavila službeni razgovor s ozlijeđenim.

- Zaprimili smo osobu koja je bila na mjestu događaja, međutim, nejasna je njezina uloga u svemu tome. Prema njegovoj izjavi, on nije bio aktivni sudionik onoga što se događalo, nego slučajna žrtva pucnjave, odnosno nečega što se dogodilo kao incident vatrenim oružjem. Njegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije ni na koji način vitalno ugrožen, radi se o prostrijelnoj rani potkoljenice i za sada je to sve skupa pod kontrolom i dobro -
rekao je za HRT hirurg Suad Crnica.

Policija je u 14 sati najavila vanredno obraćanje zbog ovog događaja, prenosi Avaz. 


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.