23.5.2022. 17:30
0
Za grupu od 10 navijača Hajduka određen istražni zatvor
Za grupu od 10 navijača Hajduka određen je istražni zatvor. Za ostale se još čeka odluka, javlja Index.hr.

Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije, za N1 je komentirao sukob policije i navijača Hajduka na A1. On smatra da je sve dobro organizirano, ali da je došlo do nespretnih i nesretnih okolnosti.

- Tu je i problem od strane organizatora, niz je propusta, ali što se tiče policije smatram da tu nije bilo propusta. Smatram i da su neke stvari pomno isplanirane unaprijed, a na koje možda nismo bili pripremljeni, ali organizirani smo bili dobro -  rekao je Jagić i dodao da je upotreba vatrenog oružja bila opravdana. 

Šef Sindikata policije kaže kako niko nije očekivao to što se dogodilo te da bi uhapšene trebalo teretiti za pokušaj ubistva i da postupanje treba biti rigoroznije.

- Treba se to iskorijeniti iz jednostavnog razloga jer netko treba izvući pouku iz toga. Ovisi od suca do suca, neki suci koriste Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira koji je blaži, drugi koriste Zakon o suzbijanju navijačkih nereda koji je jako dobro napisan i neke zemlje ga žele preuzeti od nas. Žao mi je da takvi devijantni ljude sramote sredinu iz koje dolaze, sramote obitelji kao i klub.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.