25.5.2022. 16:36
0
Vučić: Hrvatska će Srbiji zabraniti da uđe u EU, kao što će zabraniti Finskoj i Švedskoj da uđu u NATO
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu gdje je, kako je rekao, imao vrlo kratak susret s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Odgovarajući na pitanja o tekstovima u hrvatskim medijima nakon podizanja prve optužnice u Srbiji za ratne zločine u Hrvatskoj, u kojima se kaže da je Vučić “mali Putin” i da Srbija nikad neće ući u EVropsku uniju, Vučić je odgovorio da neće odustati od “traženja pravde za srpske žrtve”.

“Hrvati misle da imaju pravo da vam određuju što ćete raditi i ako niste kao bivša vlast koja je pred njima puzala i puzala, čim netko kaže da poštuje njihove žrtve – ali imamo djecu pobijenu i nećemo odustati od pravde – postajete najveći zločinac”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da “kao što će Hrvatska zabraniti Finskoj i Švedskoj da uđu u NATO, tako će i Srbiji u EU”.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.