27.5.2022. 14:29
0
Jedan od najboljih svih vremena poslao jasnu poruku Albancima: Kao što ste se vi oslobodili od okupatora Srbije, tako ćemo i mi od Rusije
Jedan od najboljih boksera svih vremena Vitali Kličko učestvovao je na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu i tom prilikom dao intervju za švicarski list ‘Le Canton27.ch‘.

U njemu se Kličko osvrnuo na nekoliko tema, a jedna od njih je bila vezana i za pomoć koju Albanija i Kosovo pružaju Ukrajini u odbrani od ruske agresije. 

Kličko se zahvalio Albancima istakavši da će se Ukrajina odbraniti od Rusije jednako kao što je Albanija od Srbije. 

"Jako mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, a to je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije", rekao je Kličko i dodao:

"Vjerujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije", poručio je Kličko. 

Njegovu izjavu su, naravno, mediji u Srbiji okarakterisali kao skandaloznom. 

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.