30.5.2022. 8:34
0
Poznati novi detalji o nestalom avionu kod Slunja: Stotine ljudi ga traži. Znaju gdje se ne nalazi
Na slunjskom području jučer je nestao avion tipa Cessna koji je iz Splita poletio prema Njemačkoj. Na koordinate nestanka upućeni su policijski specijalci, interventna policija i HGSS, koji u potrazi za nestalim avionom koriste dron. Helikopter, naime, ne može poletjeti zbog loših vremenskih uslova.

Prema najnovijim podacima, kako prenose hrvatski mediji blizu dvije stotine pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja i civilne zaštite u teškim vremenskim uslovima nastavlja potragu zaavionom Cesna, koji je jučer oko podneva nestao s radara između Slunja i Rakovice. Jutros su u potragu uključene su nove snage.

“Suzili smo područje potrage, znamo gdje se avion ne nalazi. Fokusirat ćemo se na određeno područje. Vrijeme ne ide na ruku, pada kiša, magla je, vidljivost je jako mala”, rekao je u javljanju za Hrvatski radio šef Hrvatske gorske službe spašavanja Darko Granić.

Za sada nije uhvaćen neki signal s mobitela unesrećenih iz aviona.

“Nažalost od mobitela nemamo podatke. To nije urodilo plodom, na osnovu radarskih očitanja i predikcija leta formirali smo područje potrage. Nadam se da ćemo nešto uspjeti odraditi, teren je težak, šumovit je i obrastao”, dodaje Granić.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.