4.6.2022. 21:27
0
Bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga Bajram Begaj je novi predsjednik Albanije
Bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga Albanije Bajram Begaj danas je izabran za novog albanskog predsjednika. Predsjednički mandat u ovoj državi traje pet godina.

U parlamentu koji ima 140 mandata, Begaj je sa 78 glasova izabran za predsjednika. Izabran je većinom glasova vladajuće Socijalističke partije na čijem je čelu Edi Rama, premijer zemlje.

Opoziciona Demokratska stranka je bojkotovala parlamentarnu sjednicu.

Rama je Begaja predstavo kao nestranačku ličnost koja može ujediniti Albaniju. Begaj je ljekar, a 2020. je preuzeo dužnost načelnika Generalštaba Oružanih snaga.

Na predsjedničkoj funkciji naslijedit će Ilira Metu, a na dužnost bi trebao stupiti 24. jula.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.