5.6.2022. 16:34
0
Brnabić: Situacija oko dolaska Lavrova veoma komplikovana, logistikom putovanja se bavi Vučić
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je situacija oko dolaska ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd "izuzetno komplikovana" i da se logistikom njegovog putovanja bavi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zaista je nevjerovatno da je situacija u Evropi i u svijetu takva da predsjednik jedne države treba da se bavi takvim stvarima, kao što je logistika oko putovanja jednog ministra vanjskih poslova od koje zavisi da li će doći ili ne - rekla je Brnabić za televiziju Pink i dodala da su u pitanju problemi sa "preletima".

Ona je ocijenila da posjeta Lavrova stavlja Srbiju u "izuzetno tešku situaciju", ali da dokazuje izjavu predsjednika Srbije Vučića sa inauguracije, da će u Srbiji "moći da se čitaju i Šekspir i Dostojevski i Hemingvej i Gete".

Istakla je da u Srbiju može da dođe ministar vanjskih poslova i predsjednik vlade bilo koje druge zemlje, kao i kancelar Njemačke Olaf Šolc, čija je posjeta Srbiji najavljena nekoliko dana nakon Lavrova.

- Nekako je to teška, teška pozicija, a opet, ja mislim najispravnija moguća - ocijenila je Brnabić.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.