7.6.2022. 13:15
0
Dačić: Otvoreni Balkan nije zamjena za europske integracije
Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kazao je danas u Beogradu da inicijativa Otvoreni Balkan nije zamjena za europske integracije već je pokušaj da se do tog trenutka prevladaju problemi u regiji.

"Ne vidim nijedan razlog da bilo tko bude protiv, osim politikantskih razloga", kazao je Dačić.

Dačić je kazao da građani Srbije nisu protiv EU već je primjećen zamor od pristupanja, kao što se u EU primjećuje zamor od primanja novih članova, te dodao da Srbija nije zadovoljna brzinom procesa pristupanja.

"Ako je mjerilo broj otvorenih i zatvorenih poglavlja, moram kazati da to ne odražava realno stanje naše pripremljenosti za članstvo i da smo realno mnogo bliži cilju nego što kažu brojevi i poglavlja", izjavio je Dačić na konferenciji Europska unija kao strateški izbor iskustva Srbije i Rumunjske.

Dačić je istaknuo je da je krivnja za odugovlačenje u procesu pristupanja i na strani Srbije i na strani EU, ali je ponovio da članstvo u EU ostaje strateški prioritet Beograda.

"Nije dobro da se teritorijalni integritet različito tumači na pitanju Ukrajine i Srbije. Mi osuđujemo kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali i Srbije", izjavio je Dačić, prenosi Beta. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.