12.6.2022. 21:01
0
Nesvakidašnja scena u regiji: Lopov zapeo na dizalici, morali ga spašavati vatrogasci
Vatrogasci iz Slavonskog Broda u Hrvatskoj i Dobrovoljnog vatrogasnog društvs Oriovac imali su zanimjivu akciju spašavanja tridesetogodišnjaka koji se popeo na građevinsku dizalicu. Pokušavao je ukrasti metalne lance.
Brodsko-posavska policija izvijestila je o provedenom kriminalističkom istraživanju nad 30-godišnjim muškarcem koji je s napuštenog gradilišta u mjestu Radovanje pokušao ukrasti više metalnih lanaca.

On se, naime, popeo na građevinsku dizalicu s koje je uzeo više metalnih lanaca za podizanje tereta. Morali su intervenirati i vatrogasci.

"Na mjesto događaja su pristupili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac, koji su počinitelja spustili na tlo, s visine od oko 30 metara. Otuđeni lanci će biti predani vlasniku, kao i podaci počinitelja, radi eventualnog pokretanja privatne tužbe", saopćila je policija.

Iz oriovačkog su DVD-a su, pak, na Facebooku opisali kako su u petak u 18:44 sati zaprimili dojavu o osobi koja se nalazi na zapuštenom građevinskom kranu u mjestu Radovanje. Oni razlog zbog kojeg se muškarac našao na kranu, nisu naveli.

Na intervenciju je pozvano šest operativaca koji su na teren izašli s dva vozila: ''Dolaskom na mjesto intervencije te dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana stupamo u kontakt sa osobom. Razgovaramo s osobom te izvidom cjelokupne situacije zbog nedostatka alpinističke opreme preko županijskog zapovjednika tražimo pomoć od Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda''.

''Kolege iz Javne vatrogasne postrojbe brzo su stigli na mjesto intervencije te su zajedničkim snagama krenuli u spašavanje osobe, napisali su vatrogasci u svoj objavi na društvenim mrežama.

''Jedan član JVP Slavonski Brod opremljen alpinističkom opremom preko krana je izvršio spuštanje do unesrećenog, dok smo mi postavili zračni jastuk ispod krana za svaki slučaj. Intervencija je uspješno završena nešto iza 20 sati spuštanjem osobe s krana koja je predana Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled'', opisali su vatrogasci i zahvalili se kolegama u ZVP Grada Slavonskog Broda na pomoći u ovoj složenoj intervenciji.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.