14.6.2022. 11:50
0
Uhapšen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović
Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović uhićen je jutros u akciji policije koja provodi pretrage na više lokacija na petrinjskom području, među ostalim i u kući bivšeg gradonačelnika, javlja agencija Hina.

Uskok i policija potvrdili su, ne navodeći detalje, da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja kaznenih djela protiv službene dužnosti.

"Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti", saopćio je Uskok, dodajući da akciju provede u suradnji s PNUSKOK-om i sisačko-moslavačkom policijom.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju te pravodobno obavijestiti javnost. Informaciju o uhićenju medijima je potvrdio Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić.


Prema pisanu medija, Dumbović se našao u središtu pažnje nakon što je otkriveno kako će i tvrtka njegovog sina graditi zamjenske zidane kuće na Banovini nakon razornog potresa krajem 2020. godine. Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u kaznena djela protiv službene dužnosti započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području, piše BHRT.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, naveli su u policiji Hrvatske.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.