25.6.2022. 10:46
0
Putnike šokirala cijena kafe na trajektu na Jadranu: "Nije samo kod nas tako"
Putnici na trajektu prema Hvaru ostali su šokirani nakon što su dobili račun za dvije kafe, zbog čega su se požalili "Slobodnoj Dalmaciji".

Veliku kafu s mlijekom platili su 26 kuna (6,79 KM), a za dvije ukupno 52 kune (13,58 KM).

Kafu su popili u Caffe baru "MT Faros", odnosno kafiću u salonu "Jadrolinijinog" trajekta "Faros" koji plovi prema otoku Hvaru.

- Pa kakve su ovo cijene, što je ovo došlo, jedna velika kava s mlijekom čak 26 kuna - pitaju se putnici, koji su se požalili redakciji "Slobodne Dalmacije".

Račun s trajekta koji je išao prema Hvaru


Šank, prema podacima s računa, "drži" privatna firma "Dino i Ema" iz Bristivice u trogirskoj Zagori, čije voditelje su novinari "Slobodne Dalmacije" nazvali za komentar i kalkulaciju navedene cijene.

- Pa čujte, nije samo kod nas tako, tako vam je i na drugim brodovima, trajektima, kunu dvije, gore-dolje. Cijene su na trajektima uvijek bile veće nego u ugostiteljskim objektima na kopnu. Kada uzmete da je sve skočilo, znači morate uzeti u obzir da su tu i visoke cijene unajmljivanja ugostiteljskog prostora na trajektu, kao i rast svih drugih troškova, od materijala, goriva, radne snage, ma kompletnog poslovanja, sve se podiglo - odgovorili su iz ove firme.

A to što je ulje duplo skočilo to nikome ne smeta, dodaju na tvrdnju da cijena kafe nije baš mala.

Iz "Dina i Eme" pojašnjavaju također kako je praksa da se cijene usklađuju s otokom prema kojem se plovi, odnosno turističkim destinacijama.

- Znate i sami da cijene kave variraju ovisno o lokacijama. Slobodno usporedite cijene kave na splitskoj Rivi ili na Hvaru, a mi smo još na brodu gdje imate drugih dodatnih troškova - zaključuju u svom odgovoru.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.