27.7.2022. 11:30
0
Milanović izvrijeđao demonstrante ispred OHR-a: To je nahuškana unitaristička rulja, BiH je užasan problem
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, kao vrhovni komandant Oružanih snaga RH prisustvovao je danas u Karlovcu ispraćaju u Mađarsku 1. hrvatskog kontingenta u sklopu ojačane budnosti NATO-a, u okviru brobene skupine pod vodstvom Mađarske.

Nakon što je održao govor, u izjavi za medije dotakao se dešavanja u Bosni i Hercegovini. On kaže da je naša zemlja "užasan problem".

Govoreći o protestima bh. građana pred OHR-om, Milanović je kazao da se tamo skupila "unitaristička, nahuškana rulja".

- Visoki predstavnik je sad došao na ideju da se pozabavi tim pitanjem, ispast će da sam ga ja na to natjerao. Ovo nije kraj historiji. Problemi idu dalje. BiH je užasan problem, rekao je Milanović.

Iskoristio je priliku i ponovo "osuo paljbu" po hrvatskom Saboru i ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu.

- Sreo sam jučer neke oporbenjake, desne zastupnike. Pitao sam ih što oni rade, rekao sam im da ću ih prozivati. Što radi Sabor? Ništa. Mene je stid. Šta kaže ministar vanjskih poslova? Ja sam odgovoran za napredovanje, trebao je ostati u kafileriji, kazao je on.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.