29.7.2022. 14:02
1
Koga je još spomenuo: Šta je sve sposoban Milanović reći za manje od dvije minute
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nije bio jedini koji se našao na meti uvreda koje je danas izgovorio predsjednik Hrvatske Zoran Milanović. U toku posjete Imotskom, Milanović nije "preskočio" ni visokog predstavnika Christiana Schmidta, uz tvrdnju kako je svojom odlukom "išao na ruku" Bošnjacima.

Bošnjački unitaristički provokatori i galamdžije organiziraju prosvjede u Sarajevu zato što je taj preplašeni visoki ili parapredstavnik predložio izmjene Izbornog zakona prema kojima bi bošnjačke stranke samo malo pokrale Hrvate, a ne onako kako inače mogu. Ne previše. Onako, kraduckanje više. Ali oni hoće baš onako da se gazdinski namire, da se nakradu i zbog toga izlaze na ulicu. To je sve briljantno minuciozno objašnjeno. Točno što oni gube, a koju milostinju i jad i tringelt dobijaju Hrvati. Sad neće dobiti ni to. Jesam li ja kriv za to, izjavio je Milanović.

Za razliku od Schmidta, jedan drugi član Predsjedništva BiH mu je više nego poželjan partner za saradnju. Naravno riječ je o Miloradu Dodiku.

- Dodik je bio u tom ratu i šta? Je li bio ubojica i četnik? Nije. On je bio predstavnik svog naroda. Nije bio predstavnik Hrvata. To je realnost. Dakle, s njima radiš, s takvim ljudima radiš. S ovakvim prevarantima i lažovima, nažalost, ne radiš. Nema veze je li Srbin ili Bošnjak, ali interes Srba... Doprinos Dodika Pelješkom mostu, iz perspektive i kuta onoga što je on mogao napraviti je maksimalan, rekao je Plenković.

Istovremeno, prisustvo predsjednika HDZ-a Dragana Čovića otvaranju Pelješkog mosta iskoristio je za još jedan obračun sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

- Ali taj Čović, koji je jedna od dviju kapitalnih meta Bundestaga, on sjedi kraj Plenkovića na otvorenju Pelješkog mosta. Ja bih ga isto pozvao. Ne vidim u tome nikakav problem. Šta ćeš učiniti da ga stvarno zaštitiš, osim što si ga dekorirao kraj sebe? Mogao si staviti i jednu palmu između vas ili sa strane? Koji je smisao poziva njemu ili Borjani Krišto, ako ih nećeš stvarno štititi instrumentima koje imaš, a instrumenti su moćni? Hrvatska ima moćne instrumente za ovu vrstu razmjene. Nema za nekakve velike globalne sukobe, ali za ovo ima, istakao je Milanović.





(Admir O.)

 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.