6.8.2022. 17:41
0
Preživjeli putnik iz poljskog autobusa progovorio o stravičnoj nesreći: "Dugo smo se vozili"
Roman Wilenski, jedan od lakše povrijeđenih putnika iz poljskog autobusa koji je u subotu rano ujutro sletio s ceste i u kojem je poginulo 12 putnika, dao je izjavu za 24sata.

"Boli me glava, bole me prsa dok dišem. I noga mi je povrijeđena. Dugo smo se vozili, iz Varšave. Išli smo u Međugorje, bilo nas je dosta u autobusu. Ne sjećam se trenutka nesreće", rekao je Poljak koji je prebačen u KB Dubravu, a s kojim je nakon presice razgovarao i ministar Beroš.

Rekao je da nije baš poznavao ljude iz autobusa, ali svi su putovali zajedno.

NA LIJEČENJU 32 OSOBE

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je subotu kako su u poljskom autobusu koji je jutros sletio s autoceste bile 44 osobe - 42 putnika i dva vozača, dok su trenutno na liječenju 32 osobe, a 12 osoba je smrtno stradalo.

Božinović je na konferenciji za novinare ispred bolnice u Varaždinu, rekao kako je autobus odvezen na osigurani parkirni prostor, a stvari putnika su pohranjene u prostorije Policijske uprave varaždinske te će se izdavati prema zahtjevima. 

Dodao je kako su se uz hrvatske žurne službe, koje su u izuzetno kratkom vremenu izašle na teren, u pomoć i razgovor s unesrećenima uključili i poljski policijski službenici koji su od ranije u Hrvatskoj u okviru programa kojeg MUP provodi svako ljeto "Hrvatska sigurna turistička destinacija". 

"Oni su ovdje kako bi olakšali komunikaciju s preživjelima, kako bi bili na usluzi i veleposlanstvu Republike Poljske, dakle u prikupljanju svih obavijesti koje su nužne i koje se nastoje utvrditi", istaknuo je.

POLICAJCI ĆE IDENTIFICIRATI PUTNIKE

Svim povrijeđenim pružena je i psihološka pomoć, a uskoro bi trebali doći i poljski policajci kako bi identificirali putnike bez dokumenata koji nisu u stanju govoriti.

"Nekima se još ne zna identitet pa ni obitelji nisu obaviještene. Imamo jednu pacijenticu sa slomljenom vilicom i rukom ne može nam ni reći ni napisati tko je. Neki nisu u stanju komunicirati, a nemaju dokumente zato će nam pomoći poljska policija", rekli su iz KB Dubrava.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.