12.8.2022. 12:15
0
Crna Gora: Radnici zauzeli nikšićku tvornicu
Radnici nikšićke Željezare Toscelik zauzeli su tvornicu i počeli štrajk glađu, jer su nezadovoljni dinamikom pregovora o preuzimanju željezare između biznismena Miodraga Davidovića i predstavnika turskog Toscelika, a koji bi se trebali nastaviti 22. augusta.

"Donijeli smo odluku o početku štrajka glađu u krugu tvornice, mi smo zauzeli tvornicu i od danas smo mi njeni vlasnici. To znači da turski Toscelik ne može više ući u tvornicu, a oni koji budu željeli pregovarati o preuzimanju, to će moći raditi samo s radnicima”, kazao je Vujović,

Po njegovim riječima, radnici će razgovarati samo s crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem i zatražit će od njega da država preuzme tvornicu.

Radnici su jučer do 18 sati čekali odgovor Davidovića ili premijera Abazovića što će se dogoditi s kompanijom, ali odgovora nije bilo, javlja Radiotelevizija Crne Gore.


(Fena/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.