13.8.2022. 16:35
0
Iza masovnog ubistva krije se tužna priča o tri cetinjska kuma: Jedan izgubio ženu i djecu, drugi život, a treći presudio sebi
Osjetivši da se dešava nešto strašno, Martinović je u pomoć pozvao kuma Mitra Mitrovića (37), zamolivši ga da odmah ode do njihovog iznajmljenog stana i provjeri šta se dešava, jer mu se žena ne javlja na telefon, a on nije bio u mogućnosti da brzo stigne. Mitrović je to bez riječi i uradio.

U moru jezivih detalja o masakru u cetinjskom naselju Medovina, pred kojima je zenijemeo čitav regon i prolio suze nad surovom smrću i tragičnim sudbinama deset nevinih žrtava i šestoro povređenih, ima i jedan svijetli primjer, ništa manje tužan, ali, kako piše crnogorski "Standard" - "junački i čojski".

To je priča o tri kuma, čije su se sudbine promijenile za tili čas jedan od trojice Miloš Martinović u ubilačkom pohodu stanodavca Vuka Borilovića, izgubio je suprugu Natašu (35) i dva sina od osam i 11 godina. Izgubio je sve, cijelu familiju…
 
Osjetivši da se dešava nešto strašno, Martinović je u pomoć pozvao kuma Mitra Mitrovića (37), zamolivši ga da odmah ode do njihovog iznajmljenog stana i proveri šta se dešava, jer mu se žena ne javlja na telefon, a on nije bio u mogućnosti da brzo stigne. Mitrović je to bez riječi i uradio. U međuvremenu, Martinović je dobio telefonski poziv od ubice, koji mu je lično saopštio da mu je ubio suprugu i sinove, piše Standard.

Nesrećni Mitrović, koji se nedavno oženio i dobio dijete, panično je napustio svoj dom i zabrinut za kumovljevu familiju, goloruk je otišao na mjesto zločina. Nije mario na okolna upozorenja, nadao se da će stići da spasi svoje kumove. Nije imao šansu ni da priđe kući, vrlo brzo je i sam postao žrtva. Iako su stari znanci i porodični prijatelji, Borilović nije imao milosti, čim se približio dvorištu kuće, pucao je i na njega, pogodio ga i na mjestu ga ostavio mrtvog.

Treći, Nenad Neno Kaluđerović kojeg danas kao heroja slavi Crna Gora, takođe je u kumovskoj vezi sa ubijenim Mitrovićem, odnosno on mu je vjenčani kum. Nije se plašio za svoj život, i prema preliminarnim rezultatima istrage, prišao je i presudio ubici. Hrabro je zaustavio dalji krvavi pir i, sasvim sigurno, spasio još pokoji ljudski život, prenosi crnogorski portal.

Hronologija masakra

Prve žrtve pomahnitalog Vuka Borilovića, koji je jučer počinio masakr na Cetinju, bile su medicinska sestra Nataša Pajović-Martinović i njena dva sina, Marko (11) i Mašan (8).

Pomahnitali Borilović je, prema prvim podacima istrage, jučer oko 15:30 došao na sprat kuće u kojoj su kao podstanari živjeli Martinovići. Tada su u kući bili samo Nataša i sinovi, dok njen muž nije bio tu. Navodno je do rasprave došlo zbog kirije.

Nataša sa sinovima Mašanom i Markom
Nataša sa sinovima

 
Borilović je tada uzeo oružje i zapucao, prvo u djecu koja su se pokušala sakriti iza vrata, a onda i u Natašu. Dječaci su preminuli na licu mjesta, dok je njihova majka Nataša podlegla povredama u bolnici.

Nastavio pokolj

Kako navode crnogorski mediji, Borilović je potom pozvao Natašinog supruga Miloša, te mu rekao: "Pobio sam i tvoju i moju porodicu", a onda je nastavio svoj krvavi pir.

Otišao je do komšija, porodice Drecun, i zapucao ubivši troje ljudi, Danijelu, Dimitrija i Rajka, a onda teško raio i njihovog unuka i sinovca Aleksandra. Ni tu se nije zaustavio. Potom je pucao na svog ujaka Gorana Đurišića, te komšije Milana Mitrovića, Aleksandru i Danijelu Radunović. Nastavio je i dalje pucati. Ranio je još četvoro komšija, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušao da ga obuzda.

Pomahnitalog Borilovića je usmrtio kako je već pomenuto mještanin Nenad Kaluđerović.


Ko je bio Vuk Borilović

Cetinje, ali i cijela Crna Gora, te region su u šoku nakon masakra koji se dogodio. Inače, za Borilovića kažu da je i sam otac troje djece, da je bio miran i povučen čovjek, ali da se u posljednje vrijeme promijenio. Njegova porodica kobnog dana nije bila kod kuće.

Vuk je više od pet godina radio u Nacionalnom parku, a bio je šef službe za ambijentalnu higijenu, zadužen za održavanje urednosti parka, postavljanje mobilijara... Bio je radan i vrijedan čovjek, ali u posljednje vrijeme je bilo upadljivo da se povukao, bio je kao ,,usamljeni vuk“. Došao bi na posao, uradio što treba, a onda bi se osamio, distancirao se od kolega. Bio je kolega i drug da sve u životu pomogne onome koga je volio, a koga nije volio i to mu se viđelo – ispričao je kasno sinoć za jedan od Borilovićevih kolega za medije.

 

 

 

 

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.