15.8.2022. 8:05
0
Vozač autobusa iz Srbije uhapšen, putnica ispričala šta se dogodilo prije nesreće
Jedna od putnica, koja se nalazila u srbijanskom autobusu sa djecom koji je sletio u jarak na bugarskom autoputu Trakija, ispričala je o tome šta se dogodilo neposredno prije udesa.

- Vozač se nagnuo da spusti sjedište pored sebe i autobus je sletio u jarak - ispričala je ona za bugarski portal.

Prema njenim riječima, djeca su iz folklorne grupe i vraćala su se kući nakon učešća na festivalu.

- Bili smo na festivalu, igrali. Krenuli smo kući u Srbiju. Stali smo da se odmorimo na benzinskoj pumpi, stigli smo i to je to - dodala je.

Kako javljaju bugarski mediji, vozaču je određeno zadržavanje do 24 sata, saopćila je policija na brifingu. Prema prvim informacijama, on je zadobio lakše povrede i vjerovatno mu je slomljena ruka. Test je bio negativan na alkohol i drogu.

Autobus iz Srbije prevrnuo se na autoputu Trakija u Bugarskoj, pri čemu je povrijeđeno osmero djece i četvero odraslih, od kojih neki teže.

Svi putnici su državljani Srbije, a u autobusu je bilo 48 ljudi.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.