5.9.2022. 20:45
0
Đukanović: Izvjesna velika evropska i građanska koalicija za izbore u Podgorici
Pitanje zajedničkog nastupa opozicione koalicije od 30. avgusta 2020. na gradskim izborima u Podgorici je izvjesno. Nalazimo se na milimetar do tog cilja i smatrao bih to velikim uspjehom, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u emisija "Aritmija", autorice Tamare Nikčević na Gradskoj televiziji.

- Da li će nas prethodne provjere dovesti i do optimalnosti takve formule za parlamentarne izbore vidjet ćemo, ali vjerujte mi važnije od svega je da kroz razgovore koje imam unutar nazovimo je opozicione koalicije od 30. avgusta; dakle, one koalicije koju čini 40 poslanika sa svakim pojedinačno ja vidim da postoji ta svijest na kojoj inzistirate - istakao je Đukanović.

Primjećujete, dodaje, da se taj blok konstituiše. Da li će on biti formalizovan kao predizborna koalicija ili ne zavisit će, kaže predsjednik Crne Gore, od mnogo faktora.

- To nije samo emotivno pitanje. To je i vrlo matematičko pitanje. Morate kroz seriju pametno postavljenih istraživanja zaključiti šta misle birači. Postoje birači koji bi, kao i Vi, željeli da se dogodi takav politički front koji bi garantovao Crnoj Gori stabilnost i ubrzani evropski razvoj. Postoje i oni drugi koji na žalost uprkos svim ovim mojim upozorenjima neće glasati za DPS zato što je u koaliciji sa nekim ko mu se ne dopada ili neće glasati za SD zato što je glasač SDP-a - rekao je Đukanović.

Pitanje je, smatra, složeno.

- Ne možete mu pristupati emotivno. Moramo pozvati ljude, što sam učinio danas pet puta, klonimo se svojih emocija posebno loših, razmišljajmo u našem interesu i meni se čini da već primjećujete jedan novi kvalitet odnosa unutar tog političkog bloka - zaključio je predsjednik Đukanović, prenosi Avaz. 




(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.