8.9.2022. 10:29
0
Zagreb prepun policije, snajperisti i dronovi kao specijalne mjere zaštite: Erdogan stigao na Pantovčak, dočekao ga Milanović
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je sa suprugom Emine na Pantovčak gdje su ih dočekali predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović.

Slijedi tête-à-tête susret Milanovića i Erdogana, a nešto kasnije će prve dame Hrvatske i Turske posjetiti Osnovnu školu Matije Gupca.

Mjere sigurnosti su izuzetno velike, a kako javlja N1, Zagreb je pun policije te tako na svakih 20 metara stoji barem jedan policajac.

Još od utorka u Zagrebu, ali i Sisku i Velikoj Gorici na snazi su posebne sigurnosne mjere. Saobraćajne blokade uzrokovale su nervozu među građanima. Takozvani “ljudi žabe”, snajperisti, zavarivanje šahtova. To je samo dio sigurnosnog protokola, a jedna od specijalnih mjera zaštite su i dronovi.

Erdogan je stigao u Zagreb kako bi pridonio jačanju ekonomskih odnosa Hrvatske i Turske i otvorio novi islamski centar s džamijom u Sisku, ali za očekivati je da će pitanje izbornog zakona u BiH dominirati u razgovorima s hrvatskim državnim vrhom.

Recep Tayyip Erdogan je prošli put bio u Hrvatskoj 2016. godine.

Erdogan stiže nakon posjeta Sarajevu i Beogradu.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.