23.9.2022. 20:35
0
Pas napao djecu ispred škole, prvačića izgrizao po tijelu
U zagrebačkom naselju Gornje Vrapče jutros je ispred osnovne škole pas napao djecu, a najgore je prošao prvačić kojeg je izgrizao po tijelu. Snimak napada objavili hrvatski mediji.

Zagrebačka policija potvrdila je portalu 24sata.hr incident u Gornjem Vrapču u petak ujutro. Kako su ispričali čitatelji portala, pas je napao djecu ispred osnovne škole, a najgore je prošao prvačić kojeg je pas izgrizao po tijelu.

- Nije mu prvi put da napada ljude. Vlasnik je upozoren više puta, ali nije reagovao - ispričao je čitatelj i dodao kako je pas napao i curicu. Policija je potvrdila da su dobili dojavu o napadu te utvrđuju sve okolnosti.

Direktorica osnovne škole ispred koje se incident desio, za portal je kazala kako je sve bilo izvan dvorišta škole i kako sarađuju s policijom.

U Facebook grupi "Zakaj volim Vrapče" mogu se pronaći objave upozorenja na istog psa koji luta Vrapčem bez lanca i brnjice.

Novinari portala razgovarali su sa svjedokom napada.

- Išao sam ostaviti dijete i došao možda par sekundi nakon napada. Bila je hrpa ljudi, ispred pekare nasred ceste su ležali majka i dječak, on je bio krvav. Ušli su u pekaru i odmah pomogli dječaku, noga mu je bila dosta krvava i uhvatio se za prsa i rekao da ga bole prsa. Vidio sam da mu je desna strana majice poderana, kraj njih je bila i curica. Čuo sam u pekari da je i nju napao pas, ali u tom šoku nisam vidio u kakvom je stanju. Sjeo sam u auto i otišao vidjeti gdje je pas, krenuo je od škole prema kući valjda, još je stajao na cesti. Zvao sam policiju i odmah im sve javio, mogao je napasti još nekog - ispričao je svjedok.

Video napada možete pogledati OVDJE.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.