28.9.2022. 20:50
0
Plenković: Razgovaramo sa svima o Izbornom zakonu, sve je do Schmidta
U Livno je večeras došao hrvatski premijer Andrej Plenković kako bi podržao HDZ BiH na predstojećim izborima. Posjeta je uslijedila samo nekoliko dana nakon što je Vlada RH priznala da je mjesecima razgovarao s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom o izmjenama Izbornog zakona u BiH.


Premijer Hrvatske Andrej Plenković je u Livnu kazao da nije iznenađenje da su mjesecima ranije razgovarali sa Christianom Schmidtom oko izmjene Izbornog zakona u BiH zbog kojih je trpio kritike iz BiH. 

"Da li razgovaramo sa Christianom Schmidtom, pa naravno da razgovaramo sa Christianom Schmidtom. Da li razgovaramo sa američkom diplomatijom - da. Da li razgovaramo sa njemačkom, italijanskom, francuskom diplomatijom - da. Sa diplomatijom Evropske unije, sa svima razgovaramo. Apsolutno sa svima razgovaramo, i sa predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka u BiH i to svi znaju, nije nikakva tajna. Pa bilo bi groteskno da hrvatska Vlada ne razgovara sa visokim predstavnikom u BiH u ovakvim okolnostima kada sa njim svi razgovaraju, a pitanje koje se treba riješiti i ispraviti nepravda prema Hrvatima", izjavio je Plenković.

On je dodao da još ništa nije gotovo kada je riječ o Izbornom zakonu i da je "sve do Christiana Schmidta i da njega treba pitati". 

  

(Fena / Aldina R.)  
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.