6.10.2022. 14:20
1
Vučić se svađao s novinarima iz Hrvatske zbog sankcija koje su pogodile Srbiju
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Pragu da se Hrvatska sama pohvalila da je zaslužna za to što Zapadni Balkan nije izuzet od sankcija EU na uvoz ruske nafte, ocijenivši da Zagreb samo radi svoj posao koji obavlja "od 1941. pa nadalje", prenosi Nova.rs, koja je objavila i snimku svađe srpskog predsjednika s novinarima iz Hrvatske.

Prvobitni prijedlog Europske komisije predviđao je izuzetak kad je riječ o snabdijevanju iz Jadranskog naftovoda, ali je na inzistiranje pojedinih država članica EU taj prijedlog odbijen jer je stav da nema opravdanja zbog kojeg bi Srbija bila izuzeta. Srbiji uvedene sankcije na rusku naftu: Aleksandar Vučić pobjesnio, oglasila se i Ana Brnabić

"Neke zemlje EU su izuzete, poput Bugarske, Mađarske… Srbija nije. Hrvatska je samo radila svoj posao koji radi već desetljećima", rekao je Vučić uoči početka summita u Pragu, optuživši pritom hrvatske medije da su izmislili njegovu izjavu da je Zagreb kriv.

"Ja ponavljam, Hrvatska je radila samo svoj posao koji radi od 41. pa nadalje. Hrvatska samo radi svoj posao, sve ono što je radila prethodnih 70, 80 godina. Uopće ne krivim", rekao je predsjednik Srbije, polemizirajući s novinarima iz Hrvatske.

Na podsjećanje predstavnika hrvatskih medija da se njihova zemlja na naslovnim stranama srpskih tabloida upoređuje s NDH, Vučić je rekao: "Ja nemam svoje naslovnice. Je l’ vi govorite o meni ili srpskim medijima? Vi ste se pohvalili u vašim medijima, mi vam čestitamo na tome."

Na pitanje zašto krivi Hrvatsku kad je Srbija ta koja odbija uvesti sankcije Ruskoj Federaciji zbog invazije na Ukrajinu, Vučić je poručio da Zagreb neće voditi politiku Beograda.

"Vodit će je građani Srbije preko slobodno izabranih predstavnika, a protiv svih onih koji misle da mogu Srbiji nametati svoju volju", poručio je Vučić, ističući da je ponosan na to što je Srbija, kako je rekao, slobodarska zemlja koja sama donosi svoje odluke.

Rekao je i da će njegov odgovor u današnjim susretima s europskim dužnosnicima u Pragu, biti "pristojan, odgovoran, ozbiljan i dalekosežan" i odbacio mogućnost da će doći do prekida pregovora o članstvu Srbije u EU.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.