6.10.2022. 14:31
0
Plenković: Sad sam i ustaša, Srbija ne može sjediti na dvije stolice
Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se danas u Pragu na Samitu evropske političke zajednice na izjave ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina, koji je Hrvatsku nazvao ustaškom državom, zbog protivljenja uvoza ruske nafte u Srbiju.

Plenković je kazao kako je on u zadnja tri mjeseca glavni “ustaša” u Srbiji.

“Sad smo prešli s tabloida u malo, pod navodnike, ozbiljnije medije. Međutim, tu stvari treba reći onakve kakve jesu. Prvo, sve što se donosilo na razini EU donosilo se zajednički i to je stav svih članica EU. Drugo, Srbija u ovakvim okolnostima ne može sjediti na dvije stolice”, kazao je Plenković.

Istakao je kako Srbija ne može biti zemlja koja će doći ovdje i razgovarati o evropskoj perspektivi i očekivati velike iskorake naprijed, a nepoštovati niti jednu sankciju prema Rusiji.

“Drugo, svu naftu koju Srbija treba, a želi je dovesti u Srbiji preko Jadranskog naftovoda, koja će doći na Krk, može, osim ruske”, kazao je Planković.




(Admir O.)

 

Plenkovic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.