2.11.2022. 10:26
0
Kako prepoznati "gutača": Detalji akcijeu kojoj je "pao" Brazilac koji je progutao čak 117 kapsula sa kokainom
Filmski scenarij odvio se na zagrebačkom aerodromu, gdje je policija uhapsila 45-godišnjeg Brazilca zbog sumnje da je progutao čak 117 kapsula u kojima se nalazio kokain.

Količina koja je, preko kile, nije uobičajena. To je velika količina za nositi u tijelu - ističe kriminalist Dubravko Klarić.

Na avion se ukrcao u Sao Paulu, letio je preko Lisabona, da bi na kraju sletio na zagrebački aerodrom. Nije sve išlo po planu. Još u zraku prirodnim je putem istisnuo 24 kapsule.

- Mora dobro proračunati rutu kojom će krenuti i ne daj bog za njega kašnjenja aviona ili nekog drugog prijevoznog sredstva, dogodi se da organizam sam krene izbacivat - dodaje Klarić.

Dok je trajao pregled na aerodromu, Brazilac je istisnuo još 31 kapsulu. U abdomenu je nakon toga ostala još 61 kapsula, utvrđeno je u KBC-u Zagreb gdje mu je pružena pomoć. Nije to prvi slučaj mula na Tuđmanu. Prošlog oktobra pale su čak dvije.

Brazilka (28) koja je stigla na graničnu kontrolu na aerodromu imala je jako malo prtljage, a nije nosila ni četkicu za zube. Tek kad je stigla RTG snimka priznala je da u sebi nosi 76 kapsula čistog kokaina. Nekoliko dana poslije ista ruta, druga mula. 25-godišnja Brazilka više od kilograma kokaina nosila je ušivenog u odjeću.

- Za očekivati je da je prošlo možda još stotine takvih. Nikad ne možete znati sigurno. Ne bi se složio kad neko kaže da je Hrvatska u tome odredište i nekakva tačka za ulaženje u Evropu - kaže Klarić.

- Čini se da je za ovu mulu sve što je moglo pošlo po krivu. I prije nego je sletio, podaci kojima je kupljena karta za Brazilca označila su zvono za uzbunu hrvatskoj carini. Brazilac je već bio sumnjiv carini, a kapsule s drogom počeo je izbacivati još tokom leta. Nakon slijetanja u posebnoj prostoriji su pregledane njegove stvari i uočene su kapsule, piše "Dnevnik.hr".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.