2.11.2022. 22:34
0
Vuksanović Stanković poručila na protestima u Podgorici: Hoće da državu bace na koljena i uvedu u "zatvoreni Balkan"
Grupa od par stotina građana protestovala je večeras u Podgorici zbog, kako kažu, sinoćnjeg ustavnog puča u režiji Demokratskog fronta. Građani su se najprije okupili na Trgu nezavisnosti, a nakon toga se uputiti ka zgradi Skupštine, odakle su, kako javlja novinar CdM-a, uzvikivali "Nije ovo Srbija", poručili da ne daju državu, te da uprkos proruskim i prosrpskim snagama Crna Gora nije svezana.

Njima su se pridružili građani Cetinja koji su danas pozvali sve kojima je "na srcu ova zemlja" da se pridruže protestnoj šetnji u Podgorici. 

Podršku građanima dale je i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković.

- Kontinuirana dešavanja u posljednjih nekoliko mjeseci ukazuju na činjenicu da se konstantno smišljeno radi na urušavanju institucija crnogorskog sistema kako bi se Crna Gora kao država bacila na koljena.. Ono što se sinoć desilo u parlamentu je flagrantno kršenje Ustava Crne Gore, jer je nezapamćeno da se u pravnoj nauci nižim pravnim aktom derogiraju ovlaštenja koja su priznata predsjedniku države višim pravnim aktom. Na sceni je bezakonje, a razlog je strah DF-a, SNP-a, Demokrata, URA-e i drugih od vanrednih parlamentarnih izbora - kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je istakla da SDP podržava inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, kako bi se išlo na vanredne izbore i kako bi građani dali sud za sve što se događa u Crnoj Gori.

- Pozadina ovoga nije DF, nego Aleksandar Vučić i politika Beograda koji imaju subjekte u Crnoj Gori, a to je DF kojim upravljaju i koji izvršavaju njegove zadatke koji su protiv Crne Gore. Cilj je da se Crna Gora ne uvede u EU, već baci na koljena i da se uvede u "zatvoreni Balkan" što znači da se Crna Gora vrati u politički 90-ih kako bi bila u sastavu velikodržavnih projekta. Crnu Goru moramo sačuvati kao građansku, evropsku i multietničku državu - poručila je poslanica SDP-a.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.