6.11.2022. 13:50
0
Završen skup na sjeveru Kosova: “Mi druge države osim Srbije nemamo”
U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice završen je skup, nakon odluke gradonačelnika četiri većinski srpske opštine na sjeveru Kosova, odbornika, poslanika, ministara u kosovskoj vladi, sudija tužilaca i pripadnika Kosovske policije da podnesu neopozive ostavke.

Skup je počeo himnom “Bože pravde” koju je izveo crkveni hor Branislav Nušić,

Skup se održao ispred spomenika caru Lazaru, a Srpska lista je ranije navela da će odatle „jedinstveno i složno poručiti Evropi i svetu“ da je njihova jedina država Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić. „Pokažimo koliko volimo Srbiju. Zastave na prozore“, napisano je na nalogu Srpske liste na Fejsbuku nešto ranije..

Na ulicama, banderama, prozorima i terasama kuća i stanova u Sjevernoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i drugim gradovima na sjeveru Kosova okačen je veliki broj srpskih zastava, kao i transparenti „Ovo je Srbija“, a zastave se u Mitrovici dijele i prolaznicima.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.