15.11.2022. 12:03
0
Abazović pozvao zastupnike da deblokiraju Ustavni sud Crne Gore
Premijer crnogorske Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović pozvao je danas zastupnike crnogorske Skupštine da deblokiraju Ustavni sud kako bi razmotrio Zakon o predsjedniku te zemlje.

"Moja su očekivanja da mi 22. novembra ili tokom sjednice izglasamo sudije Ustavnog suda. Ako ne možemo izglasati četiri, da izglasamo makar jednog. Posle toga će biti moguće poslati zakon prema Ustavnom sudu ili ćemo vidjeti neka druga rešenja, kazao je Abazović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Prema njegovim riječima, Zakon o predsjedniku ili bilo koji drugi akt mora proći test Ustavnog suda koji može dati završnu riječ je li nešto u skladu s Ustavom ili nije.

Ustavni sud Crne Gore mogao bi odnijeti odluku jesu li usvojene izmjene Zakona o predsjedniku ustavne, međutim taj pravosudni organ ne funkcionira jer ima samo tri člana.
 


(Fena / Aldina R.) 
 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.