19.11.2022. 15:05
0
RTCG prilikom priloga o ratu u Ukrajini pustio kadrove iz videoigre
Informacije o ratu u Ukrajini sastavni su dio informativnog programa svake televizije. Međutim Radio Televitija Crne Gore (RTCG) je tokom izvještavanja informisala građane na malo drugačiji način. Umjesto snimaka sa fronta, oni su gledali video iz igrice.

Snimak je ubrzo osvanuo i na Twitteru.

„A vidite što čini RTCG. Pored milion snimaka iz Ukrajine, koriste video iz igrice hahaahahaha. Mada ništa čudno od novog menadžmenta“, stoji u opisu snimka.

Ova bizarna situacija mnoge je nasmijala s obzirom na to da se radi o državnoj televiziji jedne zemlje.

Podsjetimo, rat traje od februara. Posebnu pažnju javnosti privlači situacija u Hersonu. Povlačenje ruske vojske iz Hersona čini se, izazvalo je promjenu u načinu na koji ruske elite razmišljaju o budućnosti svoje zemlje. S druge strane, većina je Rusa zaokupljena strahom od mobilizacije te nisu obraćali pozornost na povlačenje vojske, navodno su potvrdili izvori bliski Putinovoj administraciji za ruski neovisni portal Meduza.

(A. Balićevac)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.