21.11.2022. 11:02
0
Severdžan Đugatan: Moj sin se igrao sa bratom, upao u vodu i nestao
Elvir Đugatan (2) iz Tutina u Srbiji, koji se utopio jučer oko 16 sati, pronađen je nekoliko kilometara nizvodno. Dječak se igrao sa svojim bratom ispred barake u kojoj živi sa svojom porodicom.

Igrao se sa svojim bratom i posklizuo se. Upao je u vodu koja ga je odnijela. Trčao sam za njim, pokušavao sam da ga izvučem ali nisam uspio. Više ga nisam vidio, voda ga je potopila, kaže za Infolid dječakov otac Severdžan Đugatan.

Nakon tri sata tijelo dječaka pronađeno je kod auto moto kluba. Iz vode su ga izvukli pripadnici policije i vatrogasne službe.

- Velika nas je tragedija zadesila, ugasio se mlad život, ne znam kako ćemo ovo izdržati. Nekoliko puta su nam djeca upadala u tu rijeku, živimo pored nje, ali smo uspjevali da ih spasimo. Sada nisam uspio. Nemam gdje da živim, zato sam ovdje - kaže Severdžan za Infolid.

On nema novca da sahrani svoje dijete pa će troškove dženaze snositi Islamska zajednica i JKP Čistoća.

- Ukopat ćemo ga sutra na groblju Gazilar u Novom Pazaru. Islamska zajednica i muftija Mevlud Dudić, kao i JKP Čistoća i direktor Armin Mehović, izašli su nam u susret i nećemo imati troškova oko dženaze, rekao je Severdžan koji ima još petoro djece.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.