25.11.2022. 18:25
1
Prizor iz svlačionice Srbije mnoge je zgrozio: "Odvratno, užasavajuće i neoprostivo"
Prizor iz svlačionice Srbije mnoge je zgrozio. Iz kosovskog saveza traže da reagira Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Naime, u petak se na društvenim mrežama pojavila fotografija svlačionice reprezentacije Srbije nakon poraza od Brazila u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Na slici se vidi obješena zastava u svlačionici s natpisom ” Nema predaje” na stadionu u katarskom Lusailu.

Taj izraz predstavlja srbijanske stavove oko nezavisnosti Kosova.

Srbi koji koriste tu krilaticu nemaju se namjeru pomiriti s činjenicom da je Kosovo samostalna zemlja, a ne više dio Srbije, prenosi Net.hr.

“Nogometni savez Kosova osuđuje agresivni čin protiv Kosova, koji je pokazala Srbija na Svjetskom prvenstvu. Turnir bi trebao biti manifestacija radosti i jedinstva i slati poruke nade i mira. Ne poruke mržnje. Pozivamo FIFA-u da reagira”, napisali su iz kosovskog saveza.

Zastave s tim natpisom mogle su se vidjeti i među navijačima Srbije na tribinama tokom utakmice.

“Ovo je odvratno, užasavajuće i neoprostivo”. “Kosovo je punopravna članica FIFA-e. Sada treba do kraja istiskivati pravdu i tražiti kažnjavanje Srbije”. “Bolesnici! Nije ni čudo da su izgubili od Brazila”, neki su od komentara na društvenim mrežama.

Podsjetimo, uz sjajnu igru u drugom poluvremenu nogometaši Brazila savladali su Srbiju (2:0) u utakmici prvog kola grupe G Svjetskog prvenstva.

Nogometaši Srbije nisu se uspjeli oduprijeti favoriziranim Brazilcima. A dan nakon utakmice pojavile su se fotografije zbog kojih bi se njihov Savez mogao naći u problemima.

(A. Balićevac)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.